Ingrediënten:
- 250 gram blauwe bessen of ander zachtfruit
- 115 gram boter
- 230 gram suiker
- 2 eieren
- 1 dl yoghurt
- 450 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 schoongemaakte citroen
Bereidingstijd: 30 minuten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet 12 mini-cake vormpjes in met boter.
- Smelt de boter en klop de gesmolten boter met de suiker.
- Klop de eieren er door.
- Voeg de yoghurt toe en schep het door het mengsel.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe.
- Rasp naar smaak de schil van de citroen boven de kom.
- Klop het mengsel tot een egaal beslag.
- Was de blauwe bessen en laat ze uitlekken.
- Pureer de bessen en spatel ze vervolgens door het beslag.
- Giet het beslag in de kleine vormpjes.
- Vul het vormpje voor 2/3 met beslag.
- Het beslag zet in de oven uit.
- Bak de muffins gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.