Blauwe bessenpercelen

In 1997 is maatschap Geurts-Fleuren gestart met de 11 ha. blauwe bessen die we toen gekocht hebben van de buurman.
Op dit moment zijn op 2 andere percelen ook blauwe bessen aangeplant en zijn we uitgegroeid tot 25ha blauwe bessen.

Het bedrijf ligt aan de Limburgse zijde van de Mariapeel. De blauwe bes is een plant uit de heifamilie (Ericaceae). En groeit het best op een luchtige, humusrijke, zand- of veengrond. Van nature is de Mariapeel vochtige heidegrond. Voor de blauwe bes de ideale grond om in te groeien.

Onze blauwe bes wordt op een zeer milieubewuste wijze geteeld, rekening houdend met de natuurlijke omgeving, waarin wij ons bevinden. Omdat het bedrijf in de bufferzone rondom de Mariapeel ligt, kunnen wij veel last krijgen van kwelwater. Ook daarom hebben peilgestuurde drainages aangelegd. Dit heeft ook nog een ander voordeel namelijk dat de nutriënten niet uitspoelen naar het grondwater.

Het oogsten van de blauwe bessen gebeurt op 2 manieren. De met de hand geplukte bessen zijn bestemd voor de versmarkt. De machinale geoogste blauwe bessen worden aan de verwerkende industrie geleverd. Tevens worden deze bessen ingevroren en gedroogd en dan verkocht.

Dit bedrijf is aangesloten bij telersvereniging ZON, de verkoop van onze blauwe bessen geschiedt via ZON fruit & vegetables en Sun Berry International (www.royalzon.com).

Voor meer informatie over ons blauwe bessen bedrijf of over onze waterhuishoudig kunt u contact opnemen met:
Hay Geurts: 06 – 23 87 31 73 of stuur een mailtje naar geurt515@planet.nl