Ingrediënten: (voor 8 personen)

  • 250 gram mascarpone (zachte roomkaas)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 175 ml vruchtensap (het liefst een pure, dikke vruchtensap)
  • lange vingers
  • 150 gram bramen
  • 150 gram blauwe bessen (u kunt eventueel ook 300 gram bessen gebruiken in plaats van bramen)
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding:

  • Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml sap met een mixer luchtig.
  • Bestrijk de bodem van een (niet zo grote) ondiepe schaal met de helft van het mascarponemengsel.
  • Schenk de rest van het sap in een diep bord.
  • Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel tot het helemaal bedekt is, druk ze licht aan.
  • Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel het fruit erover.
  • Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee.
  • Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Neem de schaal uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met cacao.
  • Gebruik hiervoor een zeefje of strooibus.

(Bron: AllerHande)