Ingrediënten:

  • 250 gram blauwe bessen of ander zachtfruit
  • 115 gram boter
  • 230 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 dl yoghurt
  • 450 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 schoongemaakte citroen

Bereidingstijd: 30 minuten

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet 12 mini-cake vormpjes in met boter.
  • Smelt de boter en klop de gesmolten boter met de suiker.
  • Klop de eieren er door.
  • Voeg de yoghurt toe en schep het door het mengsel.
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe.
  • Rasp naar smaak de schil van de citroen boven de kom.
  • Klop het mengsel tot een egaal beslag.
  • Was de blauwe bessen en laat ze uitlekken.
  • Pureer de bessen en spatel ze vervolgens door het beslag.
  • Giet het beslag in de kleine vormpjes.
  • Vul het vormpje voor 2/3 met beslag.
  • Het beslag zet in de oven uit.
  • Bak de muffins gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.